Koolitus toimub Väimelas, Võrumaa Kutsehariduskeskuse arvutiklassis 5 õppepäeval. 24. mai- 7. juuni 2023 kell 16.00- 19.45
Koolituse kuupäevad: 24., 29., 31 mai ja 5. ning 7. juuni
Sihtrühm: Koolitus on mõeldud abikokkadele, kokkadele, turismiettevõtjatele, majandusalajuhatajatele või toitlustusjuhtidele, kes puutuvad oma igapäevatöös kokku menüüde koostamise, toodete omahindade ja müügihindade kujundamisega.
Grupi suurus:12 inimest
Õppe alustamise nõuded: Töökogemus toitlustusvaldkonnas.
Koolituse lõpuks õppija:
• Oskab kasutada tabelarvutusprogrammi;
• Oskab koostada menüüd lähtuvalt kliendirühmast ja ettevõtte äriideest;
• Oskab kujundada oma- ja müügihinda, arvestades kaonormide ja kuludega töötlemisel;
• Oskab koostada tehnoloogilisi kaarte ning arvutab kaloraaži arvutis
Õppe sisu:
• Menüü olemus, tähtsus ja koostamise põhimõtted, põhitoidukordade menüüd.
• Menüü lähtuvalt kliendi soovidest ja sündmusest, teenuse pakkumise ajast ning kohast.
• Tervisliku toitumise põhimõtted, söögikorrad, eritoitumine – laktoosi- ja gluteenitalumatus, taimetoitlus.
• Tabelarvutusprogrammi kasutamine.
• Arvutiga toitudele ja jookidele nõuetekohased tehnoloogia- ja kalkulatsioonikaartide koostamine.
• Arvutis kalkuleerimisel toiduainete asendamine, nt eritoitumisega klientidele.
Koolitaja Kertu Pehlak – Võrumaa Kutsehariduskeskuse kutseõpetaja toitlustuse alal (6 aastat), töökogemus toitlustusettevõtetes (10 aastat). 2017. aastal tunnustatud Võrumaa täiskasvanute koolitaja Võrumaal. 2023 aasta kutseõpetaja Võrumaa Kutsehariduskeskuses
Kontakt: e- post: merle.vilson@vkhk.ee, tel.: 785 0818, 5667 0850
Liida oma sündmus HaridusFesti programmi SIIN.